Ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies

Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar, in je huidige baan of elders. Als werkende of werkzoekende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kun je vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen.

Het ontwikkeltraject geeft je zicht op de mogelijkheden die er voor jou zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Aan het einde van het traject krijg je een ontwikkelplan mee, waarin acties staan die je kunt ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst.

Door de coronacrisis verandert de economie namelijk fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit.

Arbeidsmarkt scan

Gezien het belang van goede informatie over je kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Met deze arbeidsmarktscan wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen er zijn, uitgaande van je ervaring en ontwikkelwensen.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken komen je persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Klik op onderstaande button voor het gratis ontwikkeladvies. Paadwiis verzorgt de subsidie aanvraag en handelt de administratie verder af. Als Noloc-gecertificeerde loopbaan professional voldoe ik aan de subsidie-eisen van deze regeling.


Ik wil vrijblijvend contact over het gratis ontwikkeladvies 

Voorwaarden

Het ontwikkeladvies is beschikbaar voor alle werkenden en werkzoekenden ouder dan 18 jaar.

Wat is het verschil tussen een ontwikkeladvies en een loopbaanadvies?

Een ontwikkeladviestraject is preventief, zodat je je meer bewust wordt van je kansen op de arbeidsmarkt en meer regie kan gaan nemen over de toekomst van de eigen loopbaan. Een loopbaantraject wordt ingezet om actief vervolgstappen te gaan zetten in de loopbaan. Een loopbaantraject kan een vervolg zijn op een ontwikkeladviestraject.

 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 juli 2020